2017-12-10 12:31:35• hírek • Oszkó Viktória

Megtelt a Szatmárnémeti Székesegyház adventi csodával

A Szatmári Református Egyházmegye Lelkészkórusa és a Szatmárnémeti Református Gimnázium gyermekkórusa idén tizedik alkalommal kápráztatta el a közönséget a Szatmárnémeti Székesegyházban.

"Aki énekel, az kétszeresen imádkozik" – hangzott el az adventi koncert köszöntőjén. Az egybegyűltek ezúttal egy súlyos betegségben szenvedő szatmárnémeti kisfiúért, Ungvári István Krisztiánért imádkoztak, aki akut myeloid leukémiában és fibrózisban szenved. Érte szólt a könyörgés, az egybegyűltek pedig adakozásukkor is rá és a családjára gondoltak, amikor 4000 lejt gyűjtöttek össze, hogy elősegítsék mihamarabbi gyógyulását.
 

Az előző évek hagyományait követve a kórus a Dinu Lipatti Filharmónia zenekarával közösen állt színpadra, hogy a karácsony előtti időszakban ünnepi hangulattal örvendeztessék meg városunk lakóit, idén pedig a fent említett kis Krisztiánért is szóltak a hangszerek. 


A Római Katolikus Székesegyházban nemzetiségektől és vallási hovatartozástól függetlenül idén is több százan gyűltek össze. Annyi érdeklődőt vonzott az esemény, hogy egészen a bejáratig állt a közönség. Az eseményt idén Kánya Réka, a Szatmárnémeti Református Gimnázium tanulója nyitotta meg énekével, majd a köszöntő után kezdetét vette az egy órás adventi koncert. 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: